Brøndby GolfklubBrøndby Golfklub

Lempelse for ikke-flytbare forhindringer i strafområder

På regelkurset om de nye golfregler den 6. februar blev der spurgt om man kunne få lempelse fra en ikke flytbar forhindring, nå ens bold var i et strafområde. Da jeg ikke var 100% sikker, sagde jeg, at jeg ville undersøge det og komme med et svar.

I vores lokale regler står der, at gule, røde og blå pæle eller plader samt afstandsmarkeringer er ”ikke-flytbare forhindringer”. Regel 16-1b.

Tænkt situation: Når nu ens bold ligger i et strafområde, og den f.eks. røde pæl (ikke flybare forhindring) er i vejen for ens planlagte stance eller tilsigtede sving kan man så få lempelse, som man kan uden for et strafområde.

Svar: Det kan man ikke. Regel 16.1 2: Lempelse tilladt hvor som helst på banen, undtagen når bolden er i et strafområde. Lempelse for gene fra et unormalt baneområde er kun tilladt efter Regel 16.1, når både:

  • Det unormale baneforhold er på banen (ikke out of bounds), og
  • Bolden er hvor som helst på banen, undtagen i et strafområde (hvor spillerens eneste lempelse er efter Regel 17 – Strafområder).
Rul til top

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk