Skip to content Skip to footer

Kaninklubben & Begynderhåndbog

Kaninklubben

I Brøndby Golfklub prioriterer vi begynderne meget højt. Derfor har vi en særlig organisation af erfarne frivillige og entusiastiske medlemmer, som brænder for begynderarbejdet, og tilbyder dig sin hjælp og erfaring i dine 2 første år som golfspiller.

Begynderarbejdet sker i et tæt samarbejde med klubbens professionelle træner, vores sekretariat og andre ildsjæle i klubbens øvrige udvalg. Vi vil sammen gøre vores allerbedste for, at det bliver både sjovt, oplevelsesrigt og tilpas udfordrende at blive en del af klublivet både på og uden for banen. Du kan se Begynderudvalgets medlemmer på hjemmesiden (under kontakt og udvalgsmedlemmer)

Begynderhåndbogen

Banen blev udvidet fra 9 til 18 huller i 2005. Vi er en klub, hvor familien og det sociale er i fokus. Derfor er et af vores mål, at banen skal være en bane for hele familien. En bane, som er udfordrende, men samtidig fair og let tilgængelig, og hvor 3 generationer kan spille sammen. Klubben har i dag godt 950 medlemmer. Du kan læse mere om klubbens historie på hjemmesiden.

Hvorfor begynderhåndbogen?

Som ny i spillet og i klubben skal man tilegne sig golfspillets mange nye aspekter som sving- og slagteknikker, valg af udstyr, golfens mange sjove udtryk, baneforhold, natur, vejr og vind, scorekort, handicapsystem, sikkerhed og ikke mindst samværet med andre glade golftosser.

Formålet med Begynderhåndbogen er at samle alle vigtige informationer, som du har eller får brug for som begynder i Brøndby Golfklub. Begynderhåndbogen skal skabe en slags rød tråd i hele begynderforløbet, således at du får en god, tryg og lærerig start med masser af gode golfoplevelser.

Begynderudvalgets ansvarsområde.

Her er et udpluk af Begynderudvalgets ansvarsområder:

– tage kærlig hånd om nye golfspillere og introducere dem for golfspillets facetter.

– sikre at nye golfspillere hurtigt føler sig godt tilpas i klubben.

– bidrage til at forme fremtidens spillere ved at nye spillere får et rimeligt kendskab til klubbens værdier og normer udenfor banen, samt fra starten ”får gode vaner” på golfbanen.

Prøvemedlemskab

Brøndby Golfklub tilbyder et 2 måneders prøvemedlemskab for kun kr. 1.495,00 til nybegyndere, der ønsker at prøve golfspillets mange udfordringer og oplevelser. Begynderholdene forventes at starte op løbende i april, maj, juni, august og september måneder.

Vi har tilrettelagt et spændende begynderforløb for dine 2 første uger som prøvemedlem og som, når du forhåbentlig bliver medlem, vil føre dig sikkert og roligt videre mod det store ”golfkørekort”.

Hos os får du et lille hæfte som vi kalder et ”begynderpas”, hvor vi sammen følger op på udviklingen i både dine teoretiske og praktiske færdigheder, og som i sidste ende gør dig klar til at blive sluppet løs på vores 18-huls banen på egen hånd.

Allerede fra starten af prøvemedlemskabet tilbyder vi dig en gruppe af frivillige erfarne medlemmer som ”faddere”, der vil vejlede, inspirere, guide og hjælpe dig godt i gang med alle golfspillets mange facetter både på og uden for banen.

Kender du i forvejen en erfaren golfspiller i klubben, vil det også være muligt at benytte hende/ham som fadder. Det kræver blot at vedkommende godkendes i Sekretariatet som fadder, og her bliver gjort bekendt med fadderrollen.

I de første 4 uger af dit prøvemedlemskab får du 4 x holdundervisning af ca. 1 times varighed hos klubbens professionelle træner. Hvis du af den ene eller anden grund bliver forhindret i at deltage i holdundervisningen, kan du tilkøbe privatlektioner. I prøveperioden kan du frit øve på vores øvelsesanlæg, det vil sige vores Driving Range, hvor vi øver lange slag og slag fra Bunkers, som er sandfyldte forhindringer på banen, vores Putting Green hvor bolden skal rulles i hul og endelig på Par-3 banen, en bane med korte huller, men hvor spillets udfordringer kan testes.

I samme periode får du 1 x teoretisk gennemgang af golfspillets regler og etikette, samt 1 x baneundervisning, hvor du ser hvad regler og etikette betyder, når du er på banen.

Alle prøvemedlemmer får en boldnøgle til ”frie bolde” til træning på Driving Range (værdi kr. 350,00). Der vil også være mulighed for at købe en startpakke med tees, markeringsmærke og pitchfork for en billig pris.

Golf er en sportsgren, hvor der stilles særlige krav til kendskab til regler. For til forskel for mange andre sportsgrene er du i golf din egen dommer, og det stiller naturligvis helt særlig forventninger om, at der udvises en høj moral og etik.

Efter de 4 ugers praktik og teori er vi klar til at sende dig ud og prøve kræfter med 18-huls banen sammen med en fra din faddergruppe. Fadderrunderne aftales direkte med en af dine faddere, som står på din liste, og som har tid. Fadderne vil være behjælpelige med at bestille en ledig tid i Golfbox.

Alle prøvemedlemmer har endvidere mulighed for at mødes hver mandag, hvor du kan spille 9-hullers hyggerunde sammen med 1-2 andre prøvemedlemmer og en fadder. Du skal møde kl. 16:30 og være klar til at gå ud på banen kl. 17:00

Som prøvemedlem har du mulighed for at låne udstyr i sekretariatet så længe lager haves.

Hvornår må jeg spille på 18-huls banen alene uden faddere?

Inden vi slipper dig løs på 18-huls banen uden fadder, skal du have bestået DGUs regel- og etiketteprøve. Herefter skal en af dine faddere eller vores professionelle træner godkende, at du har opnået de praktiske færdigheder til at kunne gå alene på 18-huls banen.

Mange begyndere er ivrige efter at komme hurtigt videre med sin golf og køber derfor selv lektioner hos vores professionelle træner.

Du bliver aldrig udlært som golfspiller, og derfor er det en rigtig god ide løbende at investere i nogle lektioner hos vores træner. Det er trods alt lettere at lære sving- og slagteknik rigtigt fra starten end senere at skulle rette indgroede ”fejl og mangler” – selv om det naturligvis også kan lade sig gøre.

Når du har ”bestået”, bliver du tildelt klubhandicap 54 og får en begrænset spilleret til at spille på 18-huls banen uden en fadder.

Næste mål er, at du får fuld adgang til at spille frit på 18-huls banen. Det får du, når du har spillet dig ned på EGA-handicap 54 på 9 eller 18 huller sammen med en fadder eller i en ”kaninturnering” (jf. senere).

Fuld adgang kræver herudover naturligvis også et fuldt medlemskab af Brøndby Golfklub!

Hvad sker der, når mit 2 måneders prøvemedlemskab udløber?

Vi håber naturligvis på, at du allerede nu har fået mange gode golfoplevelser både på og uden for banen, og at ”golfbacillen” har fået så godt et tag i dig, at du hungre efter at blive fuldt medlem af Brøndby Golfklub.

Herefter står et nyt hold af frivillige, erfarne og entusiastiske medlemmer klar til at løfte dine golfoplevelser til nye højder.

Kaninklubben mødes hver mandag i perioden fra april til september og spiller de meget hyggelige og populære kaninturneringer. Her får du lejlighed til at spille sammen med ligestillede, og mange får her nye golfvenner for livet.

Du tilmelder dig kaninmatcherne via Golfbox. Alle kaninmatcherne spilles som en 9 hullers turnering med en lille egenbetaling, som går til præmier. Matcherne ledes af en matchkomité, som laver turneringsplanen, og spillet foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Du melder dig herefter hos starteren senest kl. 16:40, hvor du bliver sat på hold og får dit starthul og starttid.

På hvert hold deltager op til 2-3 begyndere sammen med en ”kaninfører”, som fortsat vil vejlede, inspirere, guide og hjælpe dig godt videre mod endnu større golfoplevelser.

Det normale begynderforløb kan vare op til 2 år. I god tid inden vil vi sørge for at introducere dig for de øvrige ”klubber i klubben”, som står på spring for at tilbyde dig endnu flere gode golfoplevelser.

Læs mere om medlemstyper og kontingenter her

Endnu engang velkommen som begynder i Brøndby Golfklub.

Har du yderligere spørgsmål til begynderforløbet?

De fleste daglige praktiske spørgsmål til begynderforløbet vil kunne besvares af din faddergruppe eller af vores kaninførere.

Herudover er du altid velkommen til at ringe eller maile til alle personer i bestyrelsen, kaninklubben, golftræneren eller sekretariatet:

Spørgsmål til begynderforløbet, prøvemedlemsskab og faddergrupper kan stilles til:

Sekretariatet Anne Skou eller Henrik Koch
Sekretariat: 43 53 19 00
Mailadresse: [email protected]

Bestyrelsesmedlem med ansvar for begynderarbejdet Helge Michelsen
Mobilnummer:22 08 88 91
Mailadresse: [email protected]

Spørgsmål til Kaninklubben, kaninmatcherne og kaninførerne kan stilles til:

Formand for begynderudvalget Ole Nielsen
Mobilnummer 29 47 19 71
hverdage mellem 18:00 – 20:00
Mailadresse: [email protected]

Begynderudvalget træffes i klubben på turneringsmandage i sæsonen fra kl. 16:30.

Spørgsmål til træning og holdundervisning:

Sekretariatets normale åbningstider:

Du kan altid se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden www.brondbygolf.dk

Definitioner:

Bunkers
Sandfyldt fordybning, som er en forhindring på golfbanen.

Driving Range 
Træningsområder, hvor de lange slag med køller og jern kan øves. Har ofte afstandsmarkeringer, så man kan se hvor langt man slår.

Par
Et golfhul Par, er det antal slag en god spiller forventes at kunne spille et golfhul i. Fx et Par 3, skal kunne spilles i 3 slag. Hvis man er mindre god, får man nogen flere slag, det såkaldte handicap, der fortæller hvor mange ekstra slag du må bruge på hullet.

Putting Green 
Et øveområde, hvor det korte spil omkring et golfhul kan trænes.

Kaninfører
Et klubmedlem, der hjælper til ved kaninturneringerne, og som hjælper dig med at træffe de rigtige valg, når du deltager i spillet.

Kaninturnering
Det er navnet for de golfrunder vi spiller på mandage i golfsæsonen. Kaninturneringerne er forbeholdt nyere spillere med handicap højere end 36.

Fadder
Et klubmedlem, der vejleder, guider og hjælper dig godt i gang med alle golfspillets mange facetter, både på og uden for banen.